Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Potrawka z mięsa, warzyw i grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Potrawka z mięsa, boczniaków i warzyw jest wyśmienita. Można ją podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem.

Potrawka z mięsa, warzyw i grzybów Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Potrawka z mięsa, warzyw i grzybów

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z mięsa, warzyw i grzybów
Marchewkę, pietruszkę i kalarepę obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą i blanszować. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.

Do miseczki wlać oliwę, wsypać przyprawę bałkańską, dodać mięso, wymieszać, przykryć i włożyć do lodówki na pół godziny.

Następnie mięso wyłożyć na rozgrzaną patelnię, zrumienić. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso podsmażyć posiekany por i pokrojone w kostkę boczniaki.

Połączyć z mięsem i warzywami, podlać warzywnym wywarem, dodać odrobinę soli i dusić do miękkości.

Śmietanę wymieszać z mąką i papryką, połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. 
Potrawka z mięsa, warzyw i grzybów
Oliwę wymieszać z przyprawą bałkańską i mięsem.
Potrawka z mięsa, warzyw i grzybów
Mięso razem z marynatą włożyć na patelnię, zrumienić.
Potrawka z mięsa, warzyw i grzybów
Następnie na tłuszczu podsmażyć pokrojone grzyby i por.
Potrawka z mięsa, warzyw i grzybów
Mięso i grzyby połączyć z warzywami, dusić pod przykryciem do miękkości.
Potrawka z mięsa, warzyw i grzybów
Dodać śmietanę wymieszaną z mąką i papryką, zagotować.

Tagi:

danie