Sposób przygotowania:
Potrawka z mięsa, warzyw i grzybów
Marchewkę, pietruszkę i kalarepę obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą i blanszować. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.
Do miseczki wlać oliwę, wsypać przyprawę bałkańską, dodać mięso, wymieszać, przykryć i włożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie mięso wyłożyć na rozgrzaną patelnię, zrumienić. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso podsmażyć posiekany por i pokrojone w kostkę boczniaki.
Połączyć z mięsem i warzywami, podlać warzywnym wywarem, dodać odrobinę soli i dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką i papryką, połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Do miseczki wlać oliwę, wsypać przyprawę bałkańską, dodać mięso, wymieszać, przykryć i włożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie mięso wyłożyć na rozgrzaną patelnię, zrumienić. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso podsmażyć posiekany por i pokrojone w kostkę boczniaki.
Połączyć z mięsem i warzywami, podlać warzywnym wywarem, dodać odrobinę soli i dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką i papryką, połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.