BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 214]

Rzymianka z orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sałata rzymska z dodatkiem zdrowych orzechów włoskich .

Rzymianka z orzechami włoskimi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rzymianka z orzechami włoskimi

 

Sposób przygotowania:

Rzymianka z orzechami włoskimi
Sałatę umyć i osuszyć na ręczniku papierowym . Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojoną na dość duże kawałki sałatę . Smażymy ją 2-3 minuty na malym ogniu . Skrapiamy octem , doprawić solą i pieprzem oraz cukrem . Na drugiej patelni na 1 łyżce oliwy podprażamy orzechy (ok. 1 min) . Na talerzu ułozyć sałatę , orzechy włoskie . Posypać sałatkę startym , żółtym serem .
Rzymianka z orzechami włoskimi
Sałatę rzymską płuczemy i kroimy na kawałki .
Rzymianka z orzechami włoskimi
Podsmażamy ją na patelni okolo 2-3 minuty .
Rzymianka z orzechami włoskimi
Obrane orzechy rumienimy na patelni , posypujemy salatę .

Tagi:

sery sałata ser