pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

z kurkami marynowanymi i ogórkami małosolnymi

Sałatka ryżowa z tuńczykiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

 

  • 1/2 szklanki ryżu,
  • 3 łyżki kurek marynowanych,
  • 3 ogórki małosolne,
  • 2 łyżki kukurydzy marynowanej,
  • do smaku przyprawa do ryb i owoców morza

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kurki małosolne odsączamy z zalewy. Ogórki małosolne (najlepsze takie 2-3 dniowe) kroimy w kostkę. Jeszcze dodajemy kukurydzę konserwową i wszystko mieszamy. Przyprawiamy do smaku świeżo zmieloną przyprawą do ryb i owoców morza i gotowe. Smacznego.
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Ugotowany ryż, ogórki małosolne, kurki marynowane, tuńćzyk przed wymieszaniem