Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sałatka warzywna z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna i prosta sałatka warzywna z dodatkiem fasolki szparagowej to dobry pomysł zarówno na śniadanie, jak i kolację.

Sałatka warzywna z fasolką szparagową Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka warzywna z fasolką szparagową

 

  • ziemniaki małe 3 szt
  • marchewka 3 szt
  • pietruszka 2 szt
  • seler korzeniowy średniej wielkości 1/2 szt
  • fasolka szparagowa 100-150 gram
  • kukurydza 1 puszka
  • jajka 4 szt
  • korniszony 5 szt
  • majonez 2-3 łyżki
  • musztarda 1 łyżeczka
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka warzywna z fasolką szparagową
Warzywa dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i solimy. Gotujemy do miękkości przez około 15 minut od momentu wrzenia.

Odcedzamy i zostawiamy do przestygnięcia. Następnie obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Kroimy również ogórki i jajka ugotowane na twardo.

Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy kukurydzę. Przyprawiamy do smaku, dodajemy majonez, musztardę i jeszcze raz mieszamy. 
Sałatka warzywna z fasolką szparagową
Warzywa gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
Sałatka warzywna z fasolką szparagową
Wszystkie warzywa oraz jajka kroimy w kostkę
Sałatka warzywna z fasolką szparagową
Mieszamy składniki, dodajemy majonez i przyprawiamy