Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Sałatka z brokułami, fetą i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Podobną sałatkę jadłam ostatnio na przyjęciu weselnym, posmakowała mi, zrobiłam więc swoją wersję w domu, polecam :)

Sałatka z brokułami, fetą i migdałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z brokułami, fetą i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z brokułami, fetą i migdałami
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni na złoto, odstawić do wystudzenia. Brokuł obgotować 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić i ostudzić. Sałaty umyć, osuszyć i porwać na kawałki, rozrzucić na 3 talerze. Sos: zmieszać jogurt z przeciśniętym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem do smaku, polać sałatę. Ułożyć różyczki brokuła. Fetę pokroić w kostkę. Rozsypać na sałatkach. Sałatkę posypać płatkami migdałów i pieprzem kolorowym grubo mielonym i od razu podawać.
Sałatka z brokułami, fetą i migdałami
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni na złoto, odstawić do wystudzenia.
Sałatka z brokułami, fetą i migdałami
Brokuł obgotować 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić i ostudzić. Sałaty umyć, osuszyć i porwać na kawałki, rozrzucić na 3 talerze.
Sałatka z brokułami, fetą i migdałami
Sos: zmieszać jogurt z przeciśniętym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem do smaku, polać sałatę. Ułożyć różyczki brokuła.
Sałatka z brokułami, fetą i migdałami
Fetę pokroić w kostkę. Rozsypać na sałatkach.