betinka83

betinka83

Kucharz
[Przepisów: 30]

Schab w pomarańczach.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie na noworoczny obiad.

Schab w pomarańczach.

Składniki:

Schab w pomarańczach.

 

 

Sposób przygotowania:

Schab w pomarańczach.
Mięso natrzeć solą i pieprzem. Pomarańcze sparzyć, z jednej zetrzeć skórkę a ze wszystkich wycisnąć sok. Na patelni obsmażyć mięso ze wszystkich stron i przełożyć do brytfanny. Do pozostałego tłuszczu z obsmażenia dodać sok, startą skórkę, czosnek roztarty z solą i zioła. Zagotować na patelni i polać mięso sosem. Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku, podlewając wytworzonym sosem. Gdy mięso jest upieczone, odlewamy sos i jeśli jest za rzadki to trochę trzeba go odparować.

Tagi:

beza schab bezy