jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Pieczona kozina

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kozina zdaniem wielu kucharzy posiada podobne właściwości kulinarne do jagnięciny, a także przypomina ją aromatem. Choć nie jest to popularne mięsko zachęcam do jego przygotowania.

Pieczona kozina Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczona kozina

składniki

Sposób przygotowania:

Pieczona kozina

Etap 1

Mięso myjemy i osuszamy.

Ziele angielskie oraz liście laurowe rozkruszamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Olej umieszczamy w misce. Dodajemy do niego przyprawy. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Gotowe umieszczamy w rękawie do pieczenia i odkładamy na 24 godziny do chłodu.

Po tym czasie mięso wyjmujemy.
Kozinę pieczemy około 2,5 godziny w 180°C. Upieczoną podajemy na ciepło z dodatkiem wytworzonego, aromatycznego sosu.

Pieczona kozina
polecam na pyszny obiad