Sposób przygotowania:
Pyszna pieczeń z ryżem z łopatki wieprzowej
Ryż mieszany biały z czarnym ryżem ugotować do miękkości w nie solonej wodzie, odcedzić na sitku.
Mieloną łopatkę włożyć do większej miski, dodać ugotowany ryż, jajka, cebulę podsmażoną z cukrem na złoto na oleju, pieprz ziołowy, mielony czarny, kucharek, paprykę ostrą, tartą bułkę, wszystko ręką dokładnie wyrobić na kleistą masę.
Do formy silikonowej 24x15 cm włożyć masę, dobrze ugnieść aby odpowietrzyć, wygładzić wierzch.
Formę wstawić do blaszki, wlać do blaszki wodę i piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół, piec około 60 minut, pieczeń w formie dobrze wystudzić, przechowywać w lodówce.
Mieloną łopatkę włożyć do większej miski, dodać ugotowany ryż, jajka, cebulę podsmażoną z cukrem na złoto na oleju, pieprz ziołowy, mielony czarny, kucharek, paprykę ostrą, tartą bułkę, wszystko ręką dokładnie wyrobić na kleistą masę.
Do formy silikonowej 24x15 cm włożyć masę, dobrze ugnieść aby odpowietrzyć, wygładzić wierzch.
Formę wstawić do blaszki, wlać do blaszki wodę i piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół, piec około 60 minut, pieczeń w formie dobrze wystudzić, przechowywać w lodówce.