Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Pieczeń z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała pieczeń z mięsem mielonym oraz różnymi warzywami. Zawsze jest miękka, soczysta i rumiana. Bardzo proste przygotowanie, układamy wszystko w jednej formie i pieczemy. Możemy podać jak danie obiadowe lub przekąskę.

Pieczeń z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z warzywami

I

Pieczeń z warzywami
przygotowanie masy mięsnej z mięsa oraz warzyw i ułożenie w formie do pieczenia.

1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, bulkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną.

2. 1/3 masy mięsnej układamy na dnie podłużnej formy do pieczenia.

II

Pieczeń z warzywami
przygotowujemy ser mozzarellę. kroimy i układamy na mięsie.

3. Na mięsie układamy jedną pokrojoną w plasterki kulkę mozzarelli.

III

Pieczeń z warzywami
Przygotowanie warzyw

4. Papryki myjemy, osuszamy, drobno kroimy. Ogórki również drobno kroimy, szczypiorek siekamy, Warzywa razem mieszamy i wykładamy połowę na serze.

IV

Pieczeń z warzywami
układanie warstwy z mięsa

5. Następnie układamy ponownie mięso i powtarzamy czynność z serem, warzywami i wierzch przykrywamy pozostałym mięsem.
6. Roladę pieczemy 50minut w 180°C.

V

Pieczeń z warzywami

7. Po upieczeniu kroimy w plastry.
8. Rolada gotowa, podajemy jak danie obiadowe lub przekąskę.
9. Smacznego.