Sposób przygotowania:
Pieczeń z warzywamiI
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, bulkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną.
2. 1/3 masy mięsnej układamy na dnie podłużnej formy do pieczenia.
II
3. Na mięsie układamy jedną pokrojoną w plasterki kulkę mozzarelli.
III
4. Papryki myjemy, osuszamy, drobno kroimy. Ogórki również drobno kroimy, szczypiorek siekamy, Warzywa razem mieszamy i wykładamy połowę na serze.
IV
5. Następnie układamy ponownie mięso i powtarzamy czynność z serem, warzywami i wierzch przykrywamy pozostałym mięsem.
6. Roladę pieczemy 50minut w 180°C.
V
7. Po upieczeniu kroimy w plastry.
8. Rolada gotowa, podajemy jak danie obiadowe lub przekąskę.
9. Smacznego.