czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Schab z brzoskwiniami i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne danie obiadowe, połączenie słodko-ostrych smaków daje świetny efekt! Wszyscy moi domownicy prosili o dokładkę.

Schab z brzoskwiniami i serem

Składniki:

Schab z brzoskwiniami i serem

 

  • 8 plastrów schabu bez kości,
  • duża puszka brzoskwiń w syropie,
  • pęczek szczypiorku,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 8 plastrów żółtego sera,
  • łyżka sosu sojowego,
  • sól, pieprz,
  • suszona papryczka chilli.

Sposób przygotowania:

Schab z brzoskwiniami i serem
Mięso umyć, osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą, pieprzem i skropić sosem sojowym. Odstawić na godzinę do lodówki.

W między czasie odsączyć brzoskwinie i pokroić na mniejsze kawałki, cebulę obrać i pokroić w piórka a czosnek przecisnąć przez praskę. Plastry mięsa posypać suszoną papryczką chilli, czosnkiem oraz piórkami cebuli. Rozłożyć łodygi szczypioru przekrojone na pół oraz kawałki brzoskwiń. Ułożyć po plasterku sera, ciasno zwinąć i spiąć wykałaczką.

Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z brzoskwiń oraz obłożyć pozostałymi kawałkami owoców. Piec około 40 minut w temp. 180st.