patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Schab z żurawiną w foli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobre mięso do obiadu a po wystygnięciu na kanapki.Mięso jest delikatne nie jest suche ani tłuste ponieważ nie dodaje ani kropli oleju. Schab gorący podaje w formie plastrów do ziemniaków i surówki z buraczków.

Schab z żurawiną  w foli  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab z żurawiną w foli

 

  • 1.20 kg schabu bez kości
  • 15 dag żurawiny suszonej
  • przyprawy: pieprz, vegeta, lubczyk suszony, czarnuszka,czosnek granulowany
  • folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

Schab z żurawiną w foli
1. Schab myje i osuszam. 2. Długim nożem robię otwór w schabie i faszeruje żurawiną. Następnie nacinam na wierzchu ok0.5 cm grubości i również faszeruje żurawiną. 3. Mięso kładę na foli aluminiowej. 4. Posypuje przyprawami i wcieram w mięso. 5. Pozostawiam w lodówce na ok 60 minut. 6. Nie polewam mięsa żadnym olejem ani innym tłuszczem. Sam się wytopi. 7. Mięso wstawiam do piekarnika góra - dół 180 stopni na 1.50 godz . Po wystudzeniu idealny na kanapki . Smacznego .
Schab z żurawiną  w foli
Mięso nacinamy na ok 0.5 cm grubości i również nadziewamy żurawiną.
Schab z żurawiną  w foli
Mięso przyprawiamy dokładnie pieprzem,lubczykiem.