izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Śledzie matiasy z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pyszne śledzie matiasy, łatwe do przygotowania.

Śledzie matiasy z cebulą

Składniki:

Śledzie matiasy z cebulą

 

  • ok. 1 kg śledzie matiasy
  • 1 duża biała cebula
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 4 listki laurowe
  • 2 łyżki octu
  • 1/2 łyżki majeranek

Sposób przygotowania:

Śledzie matiasy z cebulą
Śledzie matiasy mocz ok. 1- 2 godzin w wodzie. Następnie pokrój je na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Śledzie, pokrojoną cebulę, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek włóż do garnka lub innego naczynia, dodaj ocet. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przykryj je pokrywką, odstaw w chłodne miejsce. Najlepiej smakują na następny dzień, kiedy przyprawy się przegryzą.