Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Sos czosnkowy Edzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kocham ten sos, mogę go dodawać do wszystkiego

Sos czosnkowy Edzi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos czosnkowy Edzi

 

Sposób przygotowania:

Sos czosnkowy Edzi
Majonez i jogurt dajemy do miseczki i mieszamy, na jednolitą masę. Czosnek przeciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce do czosnku, dodajemy do masy majonezowej. Dodajemy sól i biały pieprz, mieszamy, dodajemy szczyptę bazylii. Odkładamy na 15 minut, żeby smaki "przeszły".
Sos czosnkowy Edzi
Do miseczki dajemy majonez i jogurt naturalny
Sos czosnkowy Edzi
Do masy majonezowej dodajemy roztarty czosnek
Sos czosnkowy Edzi
Całość doprawiamy, mieszamy na jednolitą masę i odstawiamy do lodówki na 15 min