Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Domowy sos do spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Spaghetti z domowych pomidorów daje idealny smak, oddaje całkowity aromat w smaku i jest nie porównywalny do gotowych dań.

Domowy sos do spaghetti Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowy sos do spaghetti

 

  • pomidory 1 kg
  • cebula 2 sztuki
  • bulion warzywny 1 kostka
  • bulion wołowy 1 kostka
  • mięso mielone 30 dag
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Domowy sos do spaghetti
Pomidory parzymy we wrzącej wodzie, następnie wyciągamy i ściągamy z nich skórkę.Wrzucamy do miksera i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Kostkę wołową i warzywną wrzucamy do szklanek i zalewamy do pełna, mieszając aż do rozpuszczenia. Na rozgrzaną olejem patelnie wrzucamy mięso mielone i pokrojoną w piórka cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania. Smażymy ok. 10 min. Dolewamy obydwa zrobione wcześniej buliony i na sam koniec dorzucamy konsystencje z pomidorów. Gotujemy ok. 10 minut. Życzymy smacznego :)
Domowy sos do spaghetti
Pomidory parzymy, obieramy z skóki i wrzucamy do miksera
Domowy sos do spaghetti
Bulion warzywny i wołowy wrzucamy do szklanki i zalewamy wrzątkiem.
Domowy sos do spaghetti
Na rozgrzaną patelnię wrzycamy mięs mielone i cebulę. Smażymy całości.
Domowy sos do spaghetti
Do przyprawionego mięsa dolewamy wcześniej przygotowane buliony oraz konsystencje z pomidorów.

Tagi:

mięso