WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Domowy sos do spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aromatyczny i pyszny sos do spaghetti. Najlepszy z własnych pomidorów, ten przygotowywany z tych z puszki.

Domowy sos do spaghetti

Składniki:

Domowy sos do spaghetti

 

Sposób przygotowania:

Domowy sos do spaghetti
Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Posypujemy ją cukrem i solą i czekamy, aż się zeszkli. Wtedy dodajemy przetarty czosnek i chwilę smażymy. Następnie dodajemy mielone mięso, smażymy aż odparuje całą wodę i lekko się podsmaży. Pomidory świeże obieramy, te z puszki przelewamy tylko do miski i blendujemy. Wlewamy do mięsa patelnię, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy do momentu, aż sos mocno zgęstnieje, pod koniec dodając roztarte zioła.

Tagi:

mięso