beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Sos do spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięsny sos do makaronów.....

Sos do spaghetti

Składniki:

Sos do spaghetti

 

  • mięso mielone 50 dag
  • cebula 1 sztuka
  • olej 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy
  • bulion ok2 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • czosnek granulowany

 

Sposób przygotowania:

Sos do spaghetti
Cebulę drobno kroimy i przesmażamy na gorącym oleju. Dodajemy mięso i rozdrabniamy łopatką. Przesmażamy razem z cebulą. Przekładamy do garnka. Podlewamy bulionem i dusimy na małym ogniu. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i bazylią. Podajemy z ugotowanym makaronem.

Tagi:

mięso