pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1428]

Surówka z czerwonej kapusty z sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

surówka z czerwonej kapusty z sosem majonezowo-balsamicznym

Surówka z czerwonej kapusty z sosem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z sosem

  • kapusta czerwona ½
  • majonez 2 łyżki
  • ocet balsamiczny 2 łyżki
  • cukier 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z sosem

Wybieramy młodą kapustę czerwoną, aby nie było zbyt łykowata. Kroimy ją po połowie. Następnie szatkujemy ostrym nożem - podobnie jak na bigos. Poszatkowaną kapustę posypujemy cukrem. Majonez mieszamy z octem balsamicznym. Tak przygotowany sos dodajemy do kapusty. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Surówka gotowa. Smacznego.

Redakcja poleca: