Strona główna Surówka z czerwonej kapusty z sosem

Surówka z czerwonej kapusty z sosem

Kapusta, Surówki « poprzedni | następny »
pacpaw - Przepis na: Surówka z czerwonej kapusty z sosem offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Surówka z czerwonej kapusty z sosem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

surówka z czerwonej kapusty z sosem majonezowo-balsamicznym


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka z czerwonej kapusty z sosem - SKŁADNIKI:

  • kapusta czerwona ½
  • majonez 2 łyżki
  • ocet balsamiczny 2 łyżki
  • cukier 1 łyżeczka

Surówka z czerwonej kapusty z sosem - PRZYGOTOWANIE:

Wybieramy młodą kapustę czerwoną, aby nie było zbyt łykowata. Kroimy ją po połowie. Następnie szatkujemy ostrym nożem - podobnie jak na bigos. Poszatkowaną kapustę posypujemy cukrem. Majonez mieszamy z octem balsamicznym. Tak przygotowany sos dodajemy do kapusty. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Surówka gotowa. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z czerwonej kapusty z sosem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Kapusta młoda z cukinią i ketchupem Rumbledthumps - grzmotnięte razem Młoda kapusta Eli z bobem,pieczarkami i kiełbasą
Colesław z marynowanym selerem Kotleciki z kaszą i kapustą Smażona kapusta pekińska
Surówka z białej kapusty,marchewki i z cebuli Młoda kapusta z pomidorami Warzywne danie jednogarnkowe z kurczakiem
Potrawka z młodej kapusty i klopsików Kociołek z kapustą, papryką i cukinią Surówka z białej kapusty i papryki

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane