Strona główna Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

Krakowianka - Przepis na: Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2427
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Do surówki można dodać majonez wymieszany z jogurtem.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • sól do smaku
  • pieprz biały do smaku

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pekińską poszatkować lub pokroić w kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Koperek opłukać i drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawę curry, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny w celu połączenia smaków. Podawać jako dodatek do mięsnego, drugiego dania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Fioletowy koktajl Mięciutka karkówka z grilla Szarlotka Małgosi
Krem z cukinii i szpinaku Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Placuszki z jabłkami i cynamonem
Młode ziemniaczki w ziołach Tarta z jeżynami Francuskie rożki z brzoskwiniami
Mus cappuccino w filiżance Potrawka z cukinii i pomidorów Tort makowo-orzechowy

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane