Strona główna Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

Krakowianka - Przepis na: Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Do surówki można dodać majonez wymieszany z jogurtem.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • sól do smaku
  • pieprz biały do smaku

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pekińską poszatkować lub pokroić w kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Koperek opłukać i drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawę curry, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny w celu połączenia smaków. Podawać jako dodatek do mięsnego, drugiego dania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Omlet na słodko polany sorbetem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie
Warstwowa sałatka z brokułem Pasztet jaglano-dyniowy Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej
Chleb mleczny żytni na zakwasie Mini pizzerinki Gofry z ricottą
Chleb mleczny z ryżem na drożdżach Kompot z antonówki i pigwy Mini naleśniczki z ananasami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane