Strona główna Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

Krakowianka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 3
Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Do surówki można dodać majonez wymieszany z jogurtem.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • sól do smaku
  • pieprz biały do smaku

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pekińską poszatkować lub pokroić w kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Koperek opłukać i drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawę curry, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny w celu połączenia smaków. Podawać jako dodatek do mięsnego, drugiego dania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Cebulowy chleb z kaszą kukurydzianą Jaglany przegląd Czekoladowy deser z kaszą manną
Deser truskawkowy Papryka zapiekana z pomidorami Kaczka z gruszkami w karmelu
Papryka nadziewana kaszą jaglaną i pieczarkami Krem rafaello z ciecierzycy Kurczak w sosie kaszubskim z kaszą gryczaną
Zupa wiejska z soczewicą Pizza bez drożdży Jagodowa Panna Cotta

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane