Strona główna Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

Krakowianka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 3
Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Do surówki można dodać majonez wymieszany z jogurtem.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • sól do smaku
  • pieprz biały do smaku

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pekińską poszatkować lub pokroić w kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Koperek opłukać i drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawę curry, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny w celu połączenia smaków. Podawać jako dodatek do mięsnego, drugiego dania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Gofry dyniowe z kardamonem Makowo czekoladowe ciasteczka Przekąski z ciasta francuskiego
Gofry z bitą śmietaną Kluski śląskie z kurkowym sosem Pizzowe babeczki
Włoski chlebek z ziołami i serem żółtym Zapiekanka z kurczakiem, brokułem i dynią Kruche pomarańczowo kakaowe ciasteczka
Pizza z kurczakiem i brokułami Pizza na zaczynie poolish Ciasteczka makowe z dżemem śliwkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane