Strona główna Surówka z selera z orzechami

Surówka z selera z orzechami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia francuska - wieszjak.pl

Przepis redakcyjny
Surówka z selera z orzechami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Seler oczyścić, obrać, opłukać, podzielić na części i zetrzeć w malakserze na grubej tarce (tzw. jarzynowej), skropić szybko sokie


trudność: łatwe
czas:

Surówka z selera z orzechami - SKŁADNIKI:

  • 1 duży seler
  • ½ cytryny
  • garść orzechów włoskich
  • 4-6 łyżek gęstego, niekwaśnego jogurtu naturalnego lub śmietany (tłustość wg uznania)
  • ½ łyżeczki cukru (jeśli śmietana jest słodka, to nie trzeba) lub 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki

Surówka z selera z orzechami - PRZYGOTOWANIE:

Seler oczyścić, obrać, opłukać, podzielić na części i zetrzeć w malakserze na grubej tarce (tzw. jarzynowej), skropić szybko sokiem wyciśniętym z cytryny aby seler nie zczerniał, wymieszać, zalać jogurtem lub śmietaną, dodać orzechy. Wymieszać, posypać po wierzchy natką i ustroić połówkami orzechów.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z selera z orzechami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Surówki
Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem Surówka z porem i pomidorem Surówka z porem i marchewką
Czerwona kapusta do obiadu Surówka z oliwkami Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z pekinki do mielonych kotletów Surówka z kapusty i kalarepy Surówka z marchewki i jabłuszka
Surówka z kapusty, cukinii i dyni Surówka z ogórków, dyni i czarnej rzodkwi Surówka z dyni i kapusty

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane