Strona główna Surówka z selera z orzechami

Surówka z selera z orzechami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia francuska - wieszjak.pl

Przepis redakcyjny
Surówka z selera z orzechami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Seler oczyścić, obrać, opłukać, podzielić na części i zetrzeć w malakserze na grubej tarce (tzw. jarzynowej), skropić szybko sokie


trudność: łatwe
czas:

Surówka z selera z orzechami - SKŁADNIKI:

  • 1 duży seler
  • ½ cytryny
  • garść orzechów włoskich
  • 4-6 łyżek gęstego, niekwaśnego jogurtu naturalnego lub śmietany (tłustość wg uznania)
  • ½ łyżeczki cukru (jeśli śmietana jest słodka, to nie trzeba) lub 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki

Surówka z selera z orzechami - PRZYGOTOWANIE:

Seler oczyścić, obrać, opłukać, podzielić na części i zetrzeć w malakserze na grubej tarce (tzw. jarzynowej), skropić szybko sokiem wyciśniętym z cytryny aby seler nie zczerniał, wymieszać, zalać jogurtem lub śmietaną, dodać orzechy. Wymieszać, posypać po wierzchy natką i ustroić połówkami orzechów.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z selera z orzechami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Surówki
Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej Surówka z pekinki do mielonych kotletów Surówka z kapusty i kalarepy
Surówka z marchewki i jabłuszka Surówka z kapusty, cukinii i dyni Surówka z ogórków, dyni i czarnej rzodkwi
Surówka z dyni i kapusty Czerwona kapusta Kapusta biała z cukinią i chilli
Ogórki z kalarepą i jabłkami Surówka z dyni z rukolą Surówka z kapusty pekińskiej Elfi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane