Strona główna Surówka z selera z orzechami

Surówka z selera z orzechami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia francuska - wieszjak.pl

Przepis redakcyjny
Surówka z selera z orzechami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Seler oczyścić, obrać, opłukać, podzielić na części i zetrzeć w malakserze na grubej tarce (tzw. jarzynowej), skropić szybko sokie


trudność: łatwe
czas:

Surówka z selera z orzechami - SKŁADNIKI:

  • 1 duży seler
  • ½ cytryny
  • garść orzechów włoskich
  • 4-6 łyżek gęstego, niekwaśnego jogurtu naturalnego lub śmietany (tłustość wg uznania)
  • ½ łyżeczki cukru (jeśli śmietana jest słodka, to nie trzeba) lub 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki

Surówka z selera z orzechami - PRZYGOTOWANIE:

Seler oczyścić, obrać, opłukać, podzielić na części i zetrzeć w malakserze na grubej tarce (tzw. jarzynowej), skropić szybko sokiem wyciśniętym z cytryny aby seler nie zczerniał, wymieszać, zalać jogurtem lub śmietaną, dodać orzechy. Wymieszać, posypać po wierzchy natką i ustroić połówkami orzechów.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z selera z orzechami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Surówki
Surówka do obiadu II Pomidorowa surówka z kalarepką Surówka z kalarepy
Surówka z sałaty lodowej z pomidorami i natką Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i cebulą Surówka selerowa z marchewką i cebulą
Włoska surówka jako dodatek do obiadu Surówka z kalarepki, jabłka i marchewki Surówka z porów i pomidorów
Surówka z pomidorami i śliwkami Pomarańczowo- zielona surówka Surówka z kalarepy

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane