paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

tuńczykowe na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zaskakujące w prostocie a jednocześnie pyszne idealne na ciepłą kolacje bądź śniadanie świetnie smakują z surówką z czerwonej kapusty

tuńczykowe na ciepło

Składniki:

tuńczykowe na ciepło

 

  • puszka tuńczyka w oleju
  • 1 jajo
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majonezu(kielecki)
  • pęczek szczypiorku
  • papryka ostra
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

tuńczykowe na ciepło
Tuńczyka odsącz z zalewy a następnie rozdrobnij np. za pomocą widelca. Szczypiorek oraz cebulę drobno pokrój, połącz z resztą składników. Wszystko dokładnie wymieszaj dopraw szczyptą soli, pieprzu i papryki. Z powstałej masy uformuj placuszki. Każdy usmaż na rozgrzanym oleju na złoto.Zaskakujące w prostocie a jednocześnie pyszne idealne na ciepłą kolacje bądź śniadanie świetnie smakują z surówką z czerwonej kapusty.

Tagi:

tarta