lena

lena

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Wafle przekładane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Śmietanę wymieszać z cukrem ........

Wafle przekładane

Składniki:

Wafle przekładane

  • śmietana 30% lub 36% 2 szklanki
  • suche wafle 25 dkg
  • cukier 0,5 szklanki
  • galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
  • galaretka wiśniowa 0,5 opakowania

Sposób przygotowania:

Wafle przekładane

Śmietanę wymieszać z cukrem i gotować przez 5 minut na małym ogniu. Odstawić, wsypać galaretki, dokładnie wymieszać. Przestudzoną masą przekładać wafle, przycisnąć deseczką i odstawić w chłodne miejsce na około godzinę. Składniki na masę gotować przez około 10-15 minut, aż będzie gęsta. Polać wierzch wafli.

Redakcja poleca: