Wafle przekładane

Desery « poprzedni | następny »
lena - Przepis na: Wafle przekładane offline

Szef Kuchni
Przepisy: 53
Wafle przekładane
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Śmietanę wymieszać z cukrem ........


trudność: łatwe
czas:

Wafle przekładane - SKŁADNIKI:

  • śmietana 30% lub 36% 2 szklanki
  • suche wafle 25 dkg
  • cukier 0,5 szklanki
  • galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
  • galaretka wiśniowa 0,5 opakowania
  • Masa:
  • mleko 3,2% 5 łyżek
  • cukier 5 łyżek
  • margaryna 2 łyżki
  • kakao 2 łyżki

Wafle przekładane - PRZYGOTOWANIE:

Śmietanę wymieszać z cukrem i gotować przez 5 minut na małym ogniu. Odstawić, wsypać galaretki, dokładnie wymieszać. Przestudzoną masą przekładać wafle, przycisnąć deseczką i odstawić w chłodne miejsce na około godzinę. Składniki na masę gotować przez około 10-15 minut, aż będzie gęsta. Polać wierzch wafli.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wafle przekładane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery
Pucharek pełen budyniu Jabłka faszerowane Eli Koktajl bananowo- malinowy
Jaglany deser z twarogiem i żurawiną Gofry z cukrem pudrem Domowy deserek z dodatkiem owoców
Jabłka w cieście naleśnikowym Sorbet brzoskwiniowy Babeczki z morelą i kiwi na śmietanowym kremie
Śliwkowo-jogurtowy deserek Deser brzoskwiniowy Deser z jabłek na zimno

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane