Wafle przekładane

Desery « poprzedni | następny »
lena - Przepis na: Wafle przekładane offline

Szef Kuchni
Przepisy: 53
Wafle przekładane
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Śmietanę wymieszać z cukrem ........


trudność: łatwe
czas:

Wafle przekładane - SKŁADNIKI:

  • śmietana 30% lub 36% 2 szklanki
  • suche wafle 25 dkg
  • cukier 0,5 szklanki
  • galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
  • galaretka wiśniowa 0,5 opakowania
  • Masa:
  • mleko 3,2% 5 łyżek
  • cukier 5 łyżek
  • margaryna 2 łyżki
  • kakao 2 łyżki

Wafle przekładane - PRZYGOTOWANIE:

Śmietanę wymieszać z cukrem i gotować przez 5 minut na małym ogniu. Odstawić, wsypać galaretki, dokładnie wymieszać. Przestudzoną masą przekładać wafle, przycisnąć deseczką i odstawić w chłodne miejsce na około godzinę. Składniki na masę gotować przez około 10-15 minut, aż będzie gęsta. Polać wierzch wafli.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wafle przekładane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery
Gofry cappuccino Serowe racuszki Ciasteczkowy  deser
Zapiekanka budyniowa z jabłkiem i bakaliami Karmelizowane gruszki z sosem piernikowym Gofry belgijskie
Pomarańczowe placki z dyni z serkiem i dżemem Kolorowa zebra galaretkowa Budyniowe gofry waniliowe
Najdelikatniejszy krem śmietanowo-budyniowy Lody blue curacao Tiramisu włoski deser

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane