Wafle przekładane

Desery « poprzedni | następny »
lena - Przepis na: Wafle przekładane offline

Szef Kuchni
Przepisy: 53
Wafle przekładane
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Śmietanę wymieszać z cukrem ........


trudność: łatwe
czas:

Wafle przekładane - SKŁADNIKI:

  • śmietana 30% lub 36% 2 szklanki
  • suche wafle 25 dkg
  • cukier 0,5 szklanki
  • galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
  • galaretka wiśniowa 0,5 opakowania
  • Masa:
  • mleko 3,2% 5 łyżek
  • cukier 5 łyżek
  • margaryna 2 łyżki
  • kakao 2 łyżki

Wafle przekładane - PRZYGOTOWANIE:

Śmietanę wymieszać z cukrem i gotować przez 5 minut na małym ogniu. Odstawić, wsypać galaretki, dokładnie wymieszać. Przestudzoną masą przekładać wafle, przycisnąć deseczką i odstawić w chłodne miejsce na około godzinę. Składniki na masę gotować przez około 10-15 minut, aż będzie gęsta. Polać wierzch wafli.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wafle przekładane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery
Jeżyny Eli pod jajeczną pianką Budyń o smaku dyni Bananowa Ricotta z ananasem
Pieczony ananas z kokosową kruszonką Pieczone jabłka Lody pistacjowe
Domowe lody aroniowe Owoce pod pierzynką striaciatella Deser lodowy na Dzień Chłopaka (dla dorosłych)
Jogurt grecki z pysznymi dodatkami Domowy deser jogurtowy z brzoskwiniami i bananami Lody adwokatowe

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane