Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Wątróbka z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Niezwykle pyszne połączenie jabłek i wątróbki. Owocowy smak jabłek bardzo dobrze współgra z mdłą wątróbką.

Wątróbka z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z jabłkami
Wątróbki oczyścić i przepłukać. Pokroić na mniejsze części według uznania. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Cebulę pokroić w piórka i dodać do wątróbki. Jabłka razem ze skórką pokroić na cząstki. Dodać do wątróbki i podlać sokiem. Zamiast soku może to być również woda. Dusić, aż jabłka i cebula zmiękną i większość płynu odparuje. Na końcu dodać przyprawy i jeszcze chwilkę podsmażyć. Podawać na gorąco z ryżem lub ziemniakami. Smacznego!
Wątróbka z jabłkami
Oprószoną w mące wątróbkę obsmażyć krótko na oleju.
Wątróbka z jabłkami
Cebule pokroić w piórka i dodać do wątróbki.
Wątróbka z jabłkami
Jabłka razem ze skórką pokroić na spore cząstki i dodać do wątróbki.
Wątróbka z jabłkami
Wątróbkę przyprawić jakieś 10min przed końcem.