Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Wątróbka z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Majeranek jest bardzo ważnym dodatkiem do wątróbki, nadaje on charakterystycznego smaku

Wątróbka z jabłkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka z jabłkami

 

  • 50 dag wątróbka drobiowa,
  • 2 szt jabłka,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 3 łyżki ocet winny,
  • 2 szt cebula,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku majeranek

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z jabłkami
Wątróbki umyć, pokroić na kawałki, skropić octem winnym. Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Do cebuli włożyć wątróbki i poddusić parę minut. Następnie dodać pokrojone na kawałki jabłka i udusić do miękkości. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem do smaku.
Wątróbka z jabłkami
Etap 1
Wątróbka z jabłkami
Etap 2