Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Wędzonka ,, na tatara ,, :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Nie zawsze jest pod ręką polędwica wołowa a tatara uwielbiam . Kiedyś wpadłam na taki pomysł –pycha .

Wędzonka ,, na tatara ,, :

Składniki:

Wędzonka ,, na tatara ,, :

 

  • 20 dag wędzonki ( surowa - wędzona np. polędwica surowa wędzona , wędzonka krotoszyńska itp. )
  • 4 łyżki oliwy
  • pieprz mielony
  • 1 cebula
  • ¼ czerwonej papryki
  • 2 korniszony
  • 2 żółtka

 

Sposób przygotowania:

Wędzonka ,, na tatara ,, :
Wędzonkę zmielić . Wymieszać z oliwą .Doprawić pieprzem .Uformować dwie porcje .Na każdej ułożyć żółtko. Podawać z drobno usiekaną cebulka i korniszonami usiekanymi w drobną kosteczkę , pokrojoną bardzo drobno czerwoną papryką . Można też podawać dodatkowo kapary, anchois , marynowane pieczarki .