kalaarepa

kalaarepa

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Wegetariańskie kulki obiadowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne i zdrowe kulki, które nasycą nawet zagorzałego mięsożercę. Szybkie w przygotowaniu i bardzo szybkie w zjedzeniu. Pychota na talerzu.

Wegetariańskie kulki obiadowe

Składniki:

Wegetariańskie kulki obiadowe

Na masę

Sposób przygotowania:

Wegetariańskie kulki obiadowe
1. Zalewamy kuskus gorącą wodą na 5 minut.

2. Czosnek i cebulę siekamy i dodajemy do misy blendera.

3. Dodajemy skórkę cytrynową i startą marchewkę.

4. Dodajmy orzechy nerkowca i kuskus.

5. Dodajemy pokruszony w palcach chleb, który zadziała jak "klej" dla naszych kulek.

6. Mieszamy wszystko za pomocą blendera.

7. Dodajemy oliwę, sól, pieprz, sok z cytryny i przyprawy do własnego smaku.

8. Jeszcze raz mieszamy dla lepszego połączenia się smaków.

9. Lepimy kuleczki (około 15-20 kuleczek) wielkości piłki golfowej.

10. Pieczemy w piekarniku przez 25-30 minut w 180 stopniach lub smażymy na oleju roślinnym.



Kulki są idealne jako przekąska ale także lekki obiad. Wspaniale smakują z domowymi frytkami i sałatką. Gotowe! Smacznego!