Sposób przygotowania:
Wegetariańskie mini pizze
Drożdże pokruszyć, rozetrzeć z cukrem trzcinowym, połączyć z ciepłą wodą gazowaną, dodać sól, oliwę i kurkumę, wymieszać. Następnie wsypać mąkę i wyrabiać około 7-10 minut. Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
W międzyczasie pokrojony por zeszklić na oliwie, wsypać pokrojone boczniaki, podsmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 3-4 kawałki, uformować kulki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować oliwą i rozciągnąć formując krążki. Odłożyć w ciepła miejsce na 10 minut.
Następnie posmarować ketchupem z ziołami, wyłożyć boczniaki i paprykę, posypać żółtym serem.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, włożyć blaszkę z pizzerkami i piec około 12-13 minut.
W międzyczasie pokrojony por zeszklić na oliwie, wsypać pokrojone boczniaki, podsmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 3-4 kawałki, uformować kulki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować oliwą i rozciągnąć formując krążki. Odłożyć w ciepła miejsce na 10 minut.
Następnie posmarować ketchupem z ziołami, wyłożyć boczniaki i paprykę, posypać żółtym serem.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, włożyć blaszkę z pizzerkami i piec około 12-13 minut.