KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Książka Kucharska: Sylwestrowe przekąski i zakąski

Włoskie grissini z martadelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wspaniała przegryzka na sylwestra.

Włoskie grissini z martadelą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Włoskie grissini z martadelą

 

  • kilka paluszków chlebowych,
  • kilka plasterków włoskiej martadeli,
  • garść rukoli,
  • kilka oliwek,
  • serek philadelphia,
  • kilka kropli octu balsamicznego,
  • wiórki parmezanu.

 

Sposób przygotowania:

Włoskie grissini z martadelą
Włoskie GRISSINI z martadelą. Paluchy pszenne starannie owinąć plastrami włoskiej martadeli , na biały duży dekoracyjny talerz układamy nieregularnie garść rukoli, na niej umieszczamy zielone oliwki , można użyć z czosnkiem, łyżeczkę serka philadelphia. Owinięte paluchy martadelą układamy na zieleninie , wszystko posypujemy oryginalnym startym w wiórki parmezanem i skrapiamy octem balsamicznym, danie wspaniale nadaje się na zakąskę do dobrego włoskiego wina, najlepiej smakuje czerwone wytrawne. SMACZNEGO.
Włoskie grissini z martadelą
w pierwszym etapie talerz dekorujemy rukolą