Zapiekane nadziewane pomidorki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nadziewane ryżem i pasztetem pomidory. Zapiekane.

Zapiekane nadziewane pomidorki

Składniki:

Zapiekane nadziewane pomidorki

 

  • 8 pomidorków
  • 200g ryżu
  • pasztet DROP 2x90g
  • 2 cebule
  • łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane nadziewane pomidorki
Z pomidorów pościnać czubki i łyżeczką wydrążyć miąższ. Ryż gotujemy. Cebulkę siekamy i podsmażamy na patelni z łyżką masła. Następnie mieszamy ryż z pasztetem i cebulką. Nadziewamy pomidorki. Wstawiamy je do piekarnika na 15 min nagrzanego do 180stC.

Tagi:

ryż pasztet