alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Zielona pasta z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczna pasta mięsna do chlebka. Przyciąga kolorem i smakiem. Według dzieci to taka "shrekowa pasta" :)

Zielona pasta z kurczaka

Składniki:

Zielona pasta z kurczaka

 

  • 1 filet z kurczaka (może być mięso z rosołu)
  • 2 łyżki ziaren słonecznika
  • 2 łyżki posiekanej dymki (zielona część)
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz czarny

 

Sposób przygotowania:

Zielona pasta z kurczaka
Mięso oczyszczamy i gotujemy z dodatkiem włoszczyzny. Następnie studzimy i kroimy w kosteczkę. Jeśli mamy mięso z rosołu to połowa pracy już za nami. Mięso wkładamy do wysokiego naczynia, wsypujemy ziarna słonecznika, dymkę, koperek i przyprawy. Dolewamy oliwę i rozdrabniamy do konsystencji pasty dając co jakiś czas odpocząć naszemu blenderowi, żeby się nie przegrzał. Można dolać odrobinę wywaru, w którym gotowaliśmy mięso lub więcej oliwy. Wszystko zależy od tego jaką konsystencje chcemy uzyskać. Smacznego :)