Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ziemniaki pieczone z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ziemniaki pieczone z ziołami są bardzo smaczne i aromatyczne.

Ziemniaki pieczone z ziołami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ziemniaki pieczone z ziołami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki pieczone z ziołami
Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, naciąć co pół cm tak aby nie przeciąć do końca. Olej wymieszać z papryką, ziołami prowansalskimi, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Pędzelkiem dokładnie natrzeć ziemniaki. Ułożyć na przygotowanej blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec do zrumienienia około 1 godziny w temp 190 stopni, mieszając od czasu do czasu. Podawać z surówką i mięsem.
Ziemniaki pieczone z ziołami
Ziemniaki obrać umyć osuszyć i naciąć w równych odległościach
Ziemniaki pieczone z ziołami
Olej połączyć z ziołami i pozostałymi przyprawami
Ziemniaki pieczone z ziołami
Pędzelkiem dokładnie posmarować ziemniaki