Sposób przygotowania:
Ziemniaki nadziewane porami z piekarnika
Ziemniaki wybrać o podobnej wielkości i ugotować je w mundurkach, wystudzić.
Pory drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać ostrą paprykę, pieprz ziołowy, sól, co jakiś czas zamieszać, wystudzić.
Wystudzone ziemniaki obrać ze skórki, każdy przekroić wzdłuż na połowę, wydrążyć łyżeczką ze środka ziemniaki i dodać je do porów. Ziemniaki widelcem rozgnieść i wymieszać z porami.
Łyżeczką napełniać ziemniaki nadzieniem do pełna, kłaść na blachę z papierem do pieczenia. Na każdy ziemniak położyć plasterek mozzarelli, posypać papryką słodką.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C około 15 minut, następnie na każdy ziemniak położyć plasterek żółtego sera i piec z 6 minut, przed podaniem posypać mielonym pieprzem.
Pory drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać ostrą paprykę, pieprz ziołowy, sól, co jakiś czas zamieszać, wystudzić.
Wystudzone ziemniaki obrać ze skórki, każdy przekroić wzdłuż na połowę, wydrążyć łyżeczką ze środka ziemniaki i dodać je do porów. Ziemniaki widelcem rozgnieść i wymieszać z porami.
Łyżeczką napełniać ziemniaki nadzieniem do pełna, kłaść na blachę z papierem do pieczenia. Na każdy ziemniak położyć plasterek mozzarelli, posypać papryką słodką.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C około 15 minut, następnie na każdy ziemniak położyć plasterek żółtego sera i piec z 6 minut, przed podaniem posypać mielonym pieprzem.