Zraziki drobiowe

Sylwester « poprzedni | następny »
justyna748

Szef Kuchni
Przepisy: 55
Zraziki drobiowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Lekkie, delikatne mięsne danie z kurczaczych piersi.


trudność: łatwe
czas:

Zraziki drobiowe - SKŁADNIKI:

  • 4 średnie filety z kurczaka
  • 20 dag mięsa mielonego (wieprzowo-cielęcego)
  • 1 średnia cebula
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • bulion cielęcy
  • sos pieczeniowy ciemny

Zraziki drobiowe - PRZYGOTOWANIE:

Płaty mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć lekko solą. Cebulę podsmażyć, dodać do mięsa mielonego, przyprawić solą i pieprzem wg uznania. Tak przygotowany farsz nałożyć na filety. Rolady zwijać, spinać wykałaczkami lub owijać bawełnianą nitką. Gotowe zrazy kłaść na patelnię na mocno rozgrzanym tłuszczu i obsmażać z każdej strony. Zrumienić ze wszystkich stron, przełożyć do rondla, posypać kminkiem do smaku, podlać szklanką wody lub bulionu cielęcego i dusić do miękkości. Miękkie zrazy wyłożyć na talerz, zdjąć wykałaczki/nitki. Przygotować sos. Do sosu naturalnego, który pozostał w rondlu dolać wody tak, aby uzupełnić do 300ml. Do wrzątku wsypać zawartość opakowania sosu pieczeniowego ciemnego i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 1 minuty od czasu do czasu mieszając. Do gotowego sosu włożyć zrazy. Można podawać je z makaronem, ryżem lub ziemniakami. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zraziki drobiowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Świąteczne pierniki w czekoladzie Czerwone kopytka Schab pieczony z nutą imbiru
Kiełbaska w pomidorowo-fasolowym sosie Bakaliowe trufle Cytrynowa babka
Śledzie po rosyjsku wg Zub3r'a Śledzie po hiszpańsku wg Zub3r'a Polędwiczki wieprzowe z kurkami
Gruszka z filetem- czyli jesienna sałatka Śledzie w śmietanie wg Zub3r'a Cukiniowo - filetowe kotleciki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Magiczne pierniczki Konkurs - Magiczne pierniczki

    Pyszne i aromatyczne pierniczki, choć niewielkie rozmiarem w okresie Świąt Bożego Narodzenia zdecydowanie zyskują na znaczeniu. Zawieszane na choince, wręczane bliskiej osobie, jedzone ze smakiem dodają magii i bajkowej atmosfery. Podziel się przepisem na pierniczki i wygraj atrakcyjne nagrody!

  • Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu? Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu?

    Święta Bożego Narodzenia w każdym domu smakują inaczej. Barszcz z uszkami, schab ze śliwką, kluski z makiem to potrawy, których nie może zabraknąć w świątecznym menu. A jak smakują Święta w Twoim domu? Podziel się przepisem na Twoją ulubioną świąteczną potrawę. Do wygrania m.in. ekspres do kawy Nespresso!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 
 Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 

Ostatnio komentowane