Zraziki drobiowe

Sylwester « poprzedni | następny »
justyna748 offline

Szef Kuchni
Przepisy: 55
Zraziki drobiowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Lekkie, delikatne mięsne danie z kurczaczych piersi.


trudność: łatwe
czas:

Zraziki drobiowe - SKŁADNIKI:

  • 4 średnie filety z kurczaka
  • 20 dag mięsa mielonego (wieprzowo-cielęcego)
  • 1 średnia cebula
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • bulion cielęcy
  • sos pieczeniowy ciemny

Zraziki drobiowe - PRZYGOTOWANIE:

Płaty mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć lekko solą. Cebulę podsmażyć, dodać do mięsa mielonego, przyprawić solą i pieprzem wg uznania. Tak przygotowany farsz nałożyć na filety. Rolady zwijać, spinać wykałaczkami lub owijać bawełnianą nitką. Gotowe zrazy kłaść na patelnię na mocno rozgrzanym tłuszczu i obsmażać z każdej strony. Zrumienić ze wszystkich stron, przełożyć do rondla, posypać kminkiem do smaku, podlać szklanką wody lub bulionu cielęcego i dusić do miękkości. Miękkie zrazy wyłożyć na talerz, zdjąć wykałaczki/nitki. Przygotować sos. Do sosu naturalnego, który pozostał w rondlu dolać wody tak, aby uzupełnić do 300ml. Do wrzątku wsypać zawartość opakowania sosu pieczeniowego ciemnego i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 1 minuty od czasu do czasu mieszając. Do gotowego sosu włożyć zrazy. Można podawać je z makaronem, ryżem lub ziemniakami. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zraziki drobiowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Focaccia z cebulą Gofry z bitą śmietaną Kofty wieprzowe
Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonej Glazurowane marchewki
Kapusta w paprykach Sałatka curry z kurczaka Pizza na kruchym cieście
Muszelki z sosem mięsno warzywnym Rozgrzewająca pomidorowa na żeberkach ( z imbirem) Naleśniki kukurydziane

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane