Zraziki drobiowe

Sylwester « poprzedni | następny »
justyna748 - Przepis na: Zraziki drobiowe offline

Szef Kuchni
Przepisy: 55
Zraziki drobiowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Lekkie, delikatne mięsne danie z kurczaczych piersi.


trudność: łatwe
czas:

Zraziki drobiowe - SKŁADNIKI:

  • 4 średnie filety z kurczaka
  • 20 dag mięsa mielonego (wieprzowo-cielęcego)
  • 1 średnia cebula
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • bulion cielęcy
  • sos pieczeniowy ciemny

Zraziki drobiowe - PRZYGOTOWANIE:

Płaty mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć lekko solą. Cebulę podsmażyć, dodać do mięsa mielonego, przyprawić solą i pieprzem wg uznania. Tak przygotowany farsz nałożyć na filety. Rolady zwijać, spinać wykałaczkami lub owijać bawełnianą nitką. Gotowe zrazy kłaść na patelnię na mocno rozgrzanym tłuszczu i obsmażać z każdej strony. Zrumienić ze wszystkich stron, przełożyć do rondla, posypać kminkiem do smaku, podlać szklanką wody lub bulionu cielęcego i dusić do miękkości. Miękkie zrazy wyłożyć na talerz, zdjąć wykałaczki/nitki. Przygotować sos. Do sosu naturalnego, który pozostał w rondlu dolać wody tak, aby uzupełnić do 300ml. Do wrzątku wsypać zawartość opakowania sosu pieczeniowego ciemnego i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 1 minuty od czasu do czasu mieszając. Do gotowego sosu włożyć zrazy. Można podawać je z makaronem, ryżem lub ziemniakami. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zraziki drobiowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Drożdżowe ciasto z gruszkami i śliwkami Grzanki z jajkiem Ciasto z jabłkami i płatkami migdałów
Rosołek z pulpecikami Kotlety w migdałowej panierce Amerykańskie naleśniki z sosem czekoladowym
Zielone ciasto z galaretką Twarożek z wędzonym kurczakiem Placki cukiniowo-ziemniaczne
Zupa kurkowa z makaronem Skubaniec z jabłkami Sałatka ryżowa z serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane