iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa chińska kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa chińska kalafiorowa pyszna

Zupa chińska kalafiorowa

Składniki:

Zupa chińska kalafiorowa

 

  • 1/4 szt kalafior,
  • 1/2 opakowanie makaron ryżowy,
  • 2 szt marchewka,
  • 1/4 szt seler,
  • sos sojowy,
  • imbir,
  • curry,
  • pieprz,
  • natka pietruszki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa chińska kalafiorowa
Do garnka z wodą ok 1-1,5 litra wkładamy umyte i pokrojone warzywa .Nie kroimy drobno,kalafior w różyczki . Zagotowujemy . Dodajemy przyprawy liść laurowy ,sos sojowy ,starty imbir, odrobinę curry sól pieprz do smaku .Gotujemy -uważajmy żeby warzywa nie rozgotowały się maja być chrupkie. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 5 min aż zmięknie . Odcedzamy i dodajemy do zupy . Mieszamy .Podajemy z natką pietruszki