izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

zupa grochowa 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna, pachnąca boczkiem zupa grochowa.

zupa grochowa 4

Składniki:

zupa grochowa 4

 

 

Sposób przygotowania:

zupa grochowa 4
Groch mocz w niewielkiej ilości wody przez całą noc. Następnie dolej wody i gotuj do miękkości. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Boczek również pokrój w kostkę. Cebulę i boczek zeszklij na patelni. Do ugotowanego grochu dodaj boczek, cebulę i zmiażdżony ząbek czosnku. Doprowadź do wrzenia, zagęść zupę mąką. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Posyp majerankiem. podawaj z wędliną i grzankami.

Tagi:

groch