kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

zupa jarzynowa 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

zupa doskonale smakuje z kluseczkami polanymi masłem

zupa jarzynowa 3

Składniki:

zupa jarzynowa 3

 

  • marchewka
  • pietruszka
  • kalarepa
  • kilka brokułowych różyczek
  • kawałek selera
  • łyżkę zielonego groszku
  • łyżkę masła
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

zupa jarzynowa 3
Umyj starannie wszystkie warzywa pod bieżąca wodą. Pietruszkę, marchewkę, kalarepę i seler obierz ze skórki. Marchew i pietruszkę pokrój w talarki, a kalarepę i seler w słupki. Wlej do garnka wodę i wrzuć do niej pokrojone warzywa. Kiedy będą prawie miękkie dodaj brokuły, groszek, masło, sól i pieprz. Gotuj zupę jeszcze przez kilka minut, aby brokuły były miękkie, ale nie rozgotowane.