Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa jarzynowa z brukwią

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Smaczna, sycąca i lekka zupa jarzynowa z brukwią. Z dodatkiem makaronu literkowego, śmietanki i koperku.

Zupa jarzynowa z brukwią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa jarzynowa z brukwią

 

  • 1 nieduża brukiew
  • 2 marchewki
  • 1 mała pietruszka
  • Kawałek selera
  • 5 cm pora
  • 2 garście makaronu literki
  • 50 ml śmietany 30%
  • 1 mały pęczek koperku
  • Sól i pieprz biały do smaku

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z brukwią
Brukiew, marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć, pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli, gotować. Por oczyścić, pokroić w krążki. Dodać do zupy. Gdy warzywa będą miękkie, dodać makaron, wlać śmietankę i zagotować. Zdjąć garnek z ognia (makaron dojdzie w gorącej zupie). Doprawić solą jeśli trzeba i pieprzem. Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Zupę rozlać na talerze i podawać posypaną koperkiem
Zupa jarzynowa z brukwią
Brukiew, marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć, pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli, gotować.
Zupa jarzynowa z brukwią
Por oczyścić, pokroić w krążki. Dodać do zupy.
Zupa jarzynowa z brukwią
Gdy warzywa będą miękkie, dodać makaron, wlać śmietankę i zagotować. Zdjąć garnek z ognia (makaron dojdzie w gorącej zupie). Doprawić solą jeśli trzeba i pieprzem.

Tagi:

makaron