kgoszcz

kgoszcz

Starszy Kucharz
[Przepisów: 60]

Zupa kalafiorowa bez mięsa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupka kalafiorowa bez dodatku mięsa

Zupa kalafiorowa bez mięsa

Składniki:

Zupa kalafiorowa bez mięsa

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa bez mięsa
Kalafior jeśli jest w calości płuczemy i rozdzielamy na rożyczki. Do garnka z wodą wrzucamy kostkę warzywną (lub jak komuś sie chce wcześniej przygotowywać wywar z warzyw). Wrzucamy kalafior. Gotujemy aż zrobi się miękki. Dosypujemy poszatkowany koperek i jeśli jest taka potrzeba dosypujemy soli i pieprzu.
Dwie łyżki śmietany wkładamy do szklanki i stopniowo dodajemy kilka łyżek cieplej zupki. Mieszmy i tak przygotowaną śmietanę dodajemy do zupy. Dzieki temu nie powinna się zwarzyć.