gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Zupa koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

zupa bardzo dobra, polecam

Zupa koperkowa

Składniki:

Zupa koperkowa

 

  • 1,5 l wody
  • 1 kość wieprzowa
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • sól
  • kucharek
  • pęczek kopru
  • natka pietruszki
  • 3/4 szklanki śmietany

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa
Wodę zagotować. Marchewkę pokroić w półplasterki a cebulę w kosteczkę. Dodać z kością do wody. posolić. Ziemniaki obrać z mundurków. Pokroić każdy na 4-6 części (kostka). Dodać do wody z kością. Całość zagotować aż będą miękkie ziemniaki. Dodać pokrojony drobno koperek. Dodać przyprawę kucharek. Zatrzepać śmietaną: śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru. Gdy będzie się gotować wywar zalać go śmietaną. Pomieszać chwilę. Gdy się zagotuje dodać pokrojoną drobno pietruszkę.