sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Zupa pomidorowa wg sylwioslawa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupę można podawać z ryżem lub makaronem.

Zupa pomidorowa wg sylwioslawa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa wg sylwioslawa

 

  • składniki:
  • marchewka, pietruszka,
  • 2 litry wywaru
  • skrzydełko na wywar
  • sól, pieprz
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • pół szklanki śmietany 18%
  • koncentrat pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa wg sylwioslawa
Gotujemy wywar na skrzydełku. Dodajemy marchewkę, pietruszkę starte na grubej tarce, albo pokrojone w kostkę. Dodajemy następnie listek laurowy, dwa – trzy ziarenka ziela angielskiego. Gotujemy do momentu aż skrzydełko będzie miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Wszystko razem raz zagotować. Dodać śmietanę: ja łącze w osobno w szklance śmietanę z 3-4 łyżkami wywaru i dodaje do zupy. Gotujemy wszystko. Zupa gotowa Smacznego, polecam.
Zupa pomidorowa wg sylwioslawa
Tak wygląda początek gotowania, skrzydełko i warzywa na wywar.
Zupa pomidorowa wg sylwioslawa
Wywar zaczyna dochodzić, nabiera już złotego koloru.
Zupa pomidorowa wg sylwioslawa
Zupa doprawiona koncentratem pomidorowym
Zupa pomidorowa wg sylwioslawa
Śmietana 18% dodana do zupki, wystarczy tylko zagotować

Tagi:

pomidory