Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Zupa porowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nie wiem jak kto ale ja lubię taką zupę

Zupa porowa

Składniki:

Zupa porowa

 

  • ziemniaki -1 kg
  • tłuszcz -0,08 kg
  • mąka -0,07 kg
  • zielona pietruszka
  • sól i pieprz
  • pory -1 kg
  • pietruszka -0,10 kg
  • marchewka -0,20 kg
  • kości -0,5 kg
  • woda -0,4l

Sposób przygotowania:

Zupa porowa
Kości zalać wodą, ugotować.
Wywar przecedzić.
Warzywa umyć, rozdrobnić, opłukać, zalać gorącym wywarem i ugotować.
Pory umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kawałki.
Ziemniaki umyć, obrać, pokrajać w kostkę, ugotować razem z porami i warzywami w wywarze z kości.
Przygotować z mąki i tłuszczu zasmażkę, dodać do wywaru i zagotować, przyprawić do smaku solą.
Przed wydaniem dodać umytą, drobno posiekaną pietruszkę.

Tagi:

pory