ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 282]

Zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa warzywna z dodatkiem papryki słodkiej oraz marchewki. Oby dwa te składniki zawierają dużo karotenu wpływającego korzystnie na wzrok.

Zupa jarzynowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa
Do garnka wkładamy skrzydełka, zalewamy wodą, dodajemy sól, listki laurowe i ziele angielskie, jedną mniejszą, pokrojoną cebulę w kostkę. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do garnka. Ze słodkiej papryki wyjmujemy pestki, a paprykę trzemy na tarce z drobnymi oczkami.i dodajemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę i gotujemy.

Mały pęczek młodego lubczyku kroimy i dodajemy pod koniec gotowania. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.
Zupa piękne oczy
Do garnka wkładamy skrzydełka, zalewamy wodą, dodajemy sól, listki laurowe i ziele angielskie
Zupa piękne oczy
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do garnka
Zupa piękne oczy
Ze słodkiej papryki wyjmujemy pestki, a paprykę trzemy na tarce z drobnymi oczkami i dodajemy
Zupa piękne oczy
Mały pęczek młodego lubczyku kroimy i dodajemy pod koniec gotowania.