Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Warzywna zupa z tortellini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubię eksperymentować z nowymi przepisami na zupy. Zupa warzywna jest prosta w przygotowaniu, pożywna, rozgrzewająca i może stanowić obiad jednodaniowy. Żadna inna zupa nie dorówna tej zupie. Jej smak zapamiętasz na długo.

Warzywna zupa z tortellini

Składniki:

Warzywna zupa z tortellini

 

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pietruszki
  • 2 marchewki
  • 1 opakowanie fasoli szparagowej mrożonej
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • 280 g tortellini z serem
  • 2 litry bulionu rosołowego
  • 100 g parmezanu
  • 1 łyżka Bazylii
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • Szczypta chili
  • Sól

Sposób przygotowania:

Warzywna zupa z tortellini

I

Warzywna zupa z tortellini
Przygotowania wszystkich warzyw do przygotowania zupy.

1. Cebulę, czosnek obieram, cebulę kroję drobno, czosnek przeciskam przez praskę. Warzywa smażę na rozgrzanym oleju.
2. Marchew, pietruszki obieram, kroję w słupki, dodaję do cebuli. Smażę około 10 minut.
3. Następnie dodaję fasolkę, wsypuję wszystkie przyprawy, smażę ponownie 10 minut.

II

Warzywna zupa z tortellini

4. Wszystkie warzywa przekładam do garnka, zalewam bulionem rosołowym, dodaję koncentrat pomidorowy.
5. Tortellini gotuję według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu odlewam wodę i dodaję do zupy.
6. Na koniec wsypuję parmezan, gotuję 10 minut.

III

7. Zupa gotowa.
8. Smacznego