monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Zupa z dwu kolorowej fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Propozycja na lekki i sycący obiad-delikatna zupka z fasolki szparagowej- smakosze mogą dodać sobie do niej śmietany ale ja stwierdzilam,ze zrobię ja w lekkiej wersji:)

Zupa z dwu kolorowej fasolki szparagowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z dwu kolorowej fasolki szparagowej

 

  • 2 skrzydełka z kurczaka
  • 1 młoda cukinia
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 200 g żółtej fasolki
  • 200 g zielonej fasoli
  • Sól,pieprz
  • Razowy makaron

 

Sposób przygotowania:

Zupa z dwu kolorowej fasolki szparagowej
Mięso umyć i osuszyć. Przełożyć do garnka i zalać około 1,5 litem zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia. Zebrać dokładnie szumowiny. W między czasie warzywa umyć. Cukinię, seler, marchewkę i pietruszkę pokroić w małą kostkę. Fasolce poobcinać ogonki i pokroić na kawałki o długości około 1,5 cm. Wszystkie warzywa wrzucić do zupy i gotować do miękkości ale uważać aby ich nie rozgotować. Smakosze mogą obrać mięsko ze skrzydełek i wrzucić do zupy lub zostawić do jakiegoś farszu. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na talerze rozłożyć makaron i zalać gorącą zupą. Smacznego!
Zupa z dwu kolorowej fasolki szparagowej
warzywa pokroić w małą kostkę i dodać do zupy
Zupa z dwu kolorowej fasolki szparagowej
sprawioną fasolkę pokroić na 1,5 cm kawałki