Sposób przygotowania:
Zupa z fasolki szparagowej
Wodę wlać do garnka, włożyć umyte skrzydełka i gotować około 15 minut zdejmując powstałe burzyny.
Dodać pokrojone w kostkę warzywa i zieleninę i dalej gotować prawie do miękkości warzyw.
Następnie wrzucić fasolkę i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz wszystkie przyprawy.
Gotować aż fasolka i ziemniaki będą miękkie.
Ewentualnie doprawić jeszcze w miarę potrzeby do smaku.
Na koniec dodać śmietanę rozmieszaną z odrobiną zupy i wlać ją do garnka.
Wymieszać śmietanę z zupą, nie zagotowywać.
Dodać pokrojone w kostkę warzywa i zieleninę i dalej gotować prawie do miękkości warzyw.
Następnie wrzucić fasolkę i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz wszystkie przyprawy.
Gotować aż fasolka i ziemniaki będą miękkie.
Ewentualnie doprawić jeszcze w miarę potrzeby do smaku.
Na koniec dodać śmietanę rozmieszaną z odrobiną zupy i wlać ją do garnka.
Wymieszać śmietanę z zupą, nie zagotowywać.
elzbieta8960