zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Zupa z fasolki szparagowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zupa z fasolki szparagowej...............

Zupa z fasolki szparagowej

Składniki:

Zupa z fasolki szparagowej

 

  • 4 skrzydełka z kurczaka
  • 500 g ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 1 mały seler
  • 1 pietruszka
  • 1 mała cebula
  • 450 g mrożonej fasolki szparagowej
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, selera i pora
  • 2,5 l wody
  • 250 ml śmietany 18%
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka maggi

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolki szparagowej
Wodę wlać do garnka, włożyć umyte skrzydełka i gotować około 15 minut zdejmując powstałe burzyny.
Dodać pokrojone w kostkę warzywa i zieleninę i dalej gotować prawie do miękkości warzyw.
Następnie wrzucić fasolkę i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz wszystkie przyprawy.
Gotować aż fasolka i ziemniaki będą miękkie.
Ewentualnie doprawić jeszcze w miarę potrzeby do smaku.
Na koniec dodać śmietanę rozmieszaną z odrobiną zupy i wlać ją do garnka.
Wymieszać śmietanę z zupą, nie zagotowywać.