graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

Zupa z ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

rosół z ryby podaje z pieczywem

Zupa z ryby

Składniki:

Zupa z ryby

 

  • 0,5 kilograma filetów z mintaja
  • 1 litr bulionu z kostki rosołowej
  • 2 cebule dymki
  • 1 papryczka chili
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 1 cytryna
  • pęczek natki pietruszki
  • sól,pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z ryby
filety z ryby umyć i pokroić na małe kawałki,z cytryny wycisnąć sok i skropić pokrojone filety,a następnie zalać je sosem sojowym,i odstawić na 20 minut,cebulę umyć i pokroić na drobno,papryczkę chili przeciąć na pół,wyjąć nasionka i pokroić na drobną kosteczkę,zagotować bulion wrzucić do niego pokrojoną cebulkę,i paprykę,do gotującego się bulionu dodać ryby i gotować razem przez 15 minut,pod koniec gotowania dodać pokrojoną na małe kawałeczki natkę pietruszki,podawać rosół gorący

Tagi:

sosy