Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zupa z serka topionego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

U mnie w domu wszystkim smakuje.

Zupa z serka topionego

Składniki:

Zupa z serka topionego

 

  • 10dagsera topionego(najlepiej gouda),
  • 2szkl.rosoły z kostki,
  • 1/2szkl.śmietany,
  • 1jajko,
  • 3łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Zupa z serka topionego
W rondelku z grubym dnem stopić na małym ogniu ser,stale mieszając i wlewając po trochę szklankę rosołu.Gdy ser się całkowicie rozpyści,dodać resztę rosołu i zagotować.Z jajka i mąki przygotować ciasto o takiej konsystencji,by można je było lać wąską strużką bezpośrednio do zupy,na końcu zupę zabielić śmietaną.