EwciaBabcia

EwciaBabcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Zupka brokułowo-wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna, pełna witamin i składników odżywczych zupka. Polecam dla wszystkich maluchów, dla których wprowadzamy nowe smaki.

Zupka brokułowo-wieprzowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupka brokułowo-wieprzowa

 

Sposób przygotowania:

Zupka brokułowo-wieprzowa
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę (tak jak na gulasz). Wkładamy do garnka, zalewamy wodą, obgotowujemy, wodę wylewamy, mięso płuczemy i wkładamy z powrotem do garnka. Ziemniaki i marchewki obieramy, myjemy, kroimy: ziemniaki w kostkę, a marchewkę w plastry. Do mięsa dodajemy ziemniaki i marchewki, zalewamy wodą. Zagotowujemy i gotujemy około 20minut. Dodajemy mrożone brokuły. Gotujemy jeszcze 10minut. Łyżką cedzakową wyjmujemy "gęste" z zupy i mkisujemy. Gęstą zupkę rozprowadzamy wywarem na odpowiednią gęstość. Jeśli użyjemy całego wywaru to zupa będzie bardzo rzadka. Zupę dzielimy na porcje i podajemy. 
Zupka brokułowo-wieprzowa
Najpierw gotujemy mięso, ziemniaki i marchewki
Zupka brokułowo-wieprzowa
Do zupy dodajemy mrożone brokuły i gotujemy
Zupka brokułowo-wieprzowa
A tak wygląda zupa po ugotowaniu przed miksowaniem
Zupka brokułowo-wieprzowa
Zupkę miksujmy na konsystencję odpowiednią dla naszego malucha

Tagi:

brokuły