szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Agrestowe mini sakiewki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Chociaż wyglądają niepozornie są naprawdę pyszne.

Agrestowe mini sakiewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Agrestowe mini sakiewki

 

  • 1/4 op ciasta francuskiego
  • agrest
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego

 

Sposób przygotowania:

Agrestowe mini sakiewki
Ciasto rozkładamy na płasko i wycinamy z niego prostokąciki. Agrest oczyszczzamy z ogonków, myjemy i kroimy na połówki. Na każdy prostokąt ciasta nakładamy kilka cząstek agrestu i posypujemy cukrem trzcinowym ( ok 1/3 płaskiej łyżeczki na 1 sztuke). Zlepiamy ze sobą wszytskie rogi ciasta i lekko przekręcamy, tworząc małą sakiewkę. Nie musimy szczelnie zamykać boków. W tej porcji ciasta wyszło 6 sakiewek.
Agrestowe mini sakiewki
Potrzebujemy ciasto francuskie, agrest i cukier trzcinowy
Agrestowe mini sakiewki
Agrest myjemy, oczyszczamy z ogonków i kroimy na połówki
Agrestowe mini sakiewki
Ciasto kroimy na prostokąty i na każdy nakłądamy agrest
Agrestowe mini sakiewki
Zlepiamy wszytskie rogi formuując małą sakiewke.

Tagi:

ciasto