Sposób przygotowania:
Kostka agrestowa
Ciasto: Białka ubić mikserem na lśniącą pianę,pod koniec wsypać cukier i dalej ubijać ,dodać żółtka i delikatnie wymieszać na najniższych obrotach ,wsypać mąkę tortową wymieszaną z proszkiem,zmiksować wylać ciasto na wyłożoną pergaminem blaszkę do pieczenia o wym 23/38 cm.Piec około 20 minut w temp 170*c.Po upieczeniu wystudzić. Masa: Dwie galaretki agrestowe rozpuścić w 250 ml gorącej wody ,zostawić do lekkiego stężenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na puch dodając cukier puder ,wlać lekko tężejącą galaretkę zmiksować.Wylać masę na zimny biszkopt. Ostatnią agrestową galaretkę rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody gdy zacznie tężeć wylać na wierzch ciasta.Wstawić na około 3-4 godziny do lodówki. Przed podaniem pokroić na 12 równych kostek,udekorować ciasto świeżym agrestem.
agabi22
2milutka
Dziękuję!
Dinah